De Vegetarische Slager winnaar eerste Hart-Hoofdprijs
De vleesvervangers van de Vegetarische Slager worden gemaakt van geheel biologisch geteelde lupine en zijn nauwelijks van echt vlees te onderscheiden. De initiatiefnemers van de Vegetarische Slager hebben elkaar gevonden in de gedachte dat hoe meer vervangers qua smaak en uiterlijk lijken op vlees, des te meer de consument ze waardeert. Hun ideaal is om vleeseters te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze het vlees één of meer dagen achterwege laten.
Naast de Vegetarische Slager waren genomineerd groenten- en fruitdistributeur Willem&Drees, jeugdhulporganisatie Spirit, viltkunstenares Studio Claudy Jongstra, organisator van muziekevenementen voor mensen met een beperking Stichting Skyway, koffiehandelaar Trabocca, adviesbureau voor verlichtingstechniek LEDexpert, culturele broedplaats Stichting Xpositron en het tot viersterrenhotel verbouwde Burgerziekenhuis. Stuk voor stuk onderscheiden zij zich door hun bijzondere manier van werken en de impact die ze daarmee hebben op hun omgeving.
De Hart-Hoofdprijs is een publieksprijs die is ingesteld door Triodos Bank. De bank wil er de aandacht mee vestigen op ondernemers die gezien kunnen worden als duurzame koplopers in hun sector – en andere ondernemers met deze succesverhalen stimuleren. De prijs is vernoemd naar Triodos' slogan 'Volg je Hart - Gebruik je Hoofd', waarmee de bank benadrukt dat financieel en maatschappelijk rendement in haar optiek niet tegenover elkaar staan, maar elkaar juist versterken.
Iedereen kon zijn stem uitbrengen op de Triodos Bank website . Er zijn in totaal meer dan 16.000 stemmen uitgebracht. De Hart-Hoofdprijs is op 24 september in Amersfoort uitgereikt door Matthijs Bierman, algemeen directeur van Triodos Bank Nederland. Alle genomineerde ondernemers zijn gefinancierd door Triodos Bank.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-05 Drie jaar undercover in de bio-industrie en vervolgens zelf verdacht van dierenmishandeling
- 2023-05-30 Voor iedere zeug een eigen bungalow
- 2023-05-25 Jersey rundvlees binnenkort ook bij 5 Odin winkels in Amsterdam
- 2023-05-10 Duitsland: Nieuwe veehouderijplannen hebben biologische varkenshouders te weinig te bieden
- 2023-05-10 Onderzoek rond reductie ammoniakemissies in de biologische veehouderij
- 2023-05-04 Mestoverschot? Niet in de biologische sector
- 2023-04-26 Nieuw boek bepleit arbeidsrechten voor dieren
- 2023-04-13 "Overconsumptie van rood vlees resulteert in veel extra gezondheidszorgkosten"
- 2023-03-31 Droge worst van zoetwateroesters
- 2023-03-07 Jersey stieren verkennen nieuwe hellingstal
- 2023-03-03 Bekertje bodem voor bioscoop-bezoekers
- 2023-03-01 Stressvrij slachten belangrijkste principe voor mobiele dodingsunit
- 2023-02-24 Rapport: ongeveer 12 procent veehouderijen heeft keurmerk
- 2023-02-20 Keuze voor biologisch vlees levert de Voedselbank cheque van 1500 euro op
- 2023-02-16 Volledig Duitse biologische varkensvleesketen met succes gelanceerd
- 2023-02-10 AR wil verder groeien in biologisch en neemt productielocatie over
- 2023-02-01 Nieuwe financieringsronde Beter Boeren
- 2023-01-30 Ketenkennisdialoog 'De smaken van duurzamer varkensvlees': 1 februari
- 2023-01-18 Biologisch tot op het bot: bouillons met een duurzaam verhaal
- 2023-01-17 Henk en Klaas willen je graag iets vertellen