De Vegetarische Slager winnaar eerste Hart-Hoofdprijs

De Vegetarische Slager uit Den Haag heeft de Hart-Hoofdprijs 2011 gewonnen. Deze nieuwe publieksprijs van 10.000 euro is dit jaar voor het eerst toegekend aan de meest vernieuwende en inspirerende duurzame ondernemer. De Vegetarische Slager verkoopt uitsluitend vegetarische producten op basis van vleesvervangers, en is daarmee de eerste speciaalzaak op dit vlak in Nederland. Er waren in totaal negen genomineerden in verschillende categorieën, in heel Nederland.

De vleesvervangers van de Vegetarische Slager worden gemaakt van geheel biologisch geteelde lupine en zijn nauwelijks van echt vlees te onderscheiden. De initiatiefnemers van de Vegetarische Slager hebben elkaar gevonden in de gedachte dat hoe meer vervangers qua smaak en uiterlijk lijken op vlees, des te meer de consument ze waardeert. Hun ideaal is om vleeseters te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze het vlees één of meer dagen achterwege laten.Naast de Vegetarische Slager waren genomineerd groenten- en fruitdistributeur Willem&Drees, jeugdhulporganisatie Spirit, viltkunstenares Studio Claudy Jongstra, organisator van muziekevenementen voor mensen met een beperking Stichting Skyway, koffiehandelaar Trabocca, adviesbureau voor verlichtingstechniek LEDexpert, culturele broedplaats Stichting Xpositron en het tot viersterrenhotel verbouwde Burgerziekenhuis. Stuk voor stuk onderscheiden zij zich door hun bijzondere manier van werken en de impact die ze daarmee hebben op hun omgeving.

De Hart-Hoofdprijs is een publieksprijs die is ingesteld door Triodos Bank. De bank wil er de aandacht mee vestigen op ondernemers die gezien kunnen worden als duurzame koplopers in hun sector – en andere ondernemers met deze succesverhalen stimuleren. De prijs is vernoemd naar Triodos' slogan 'Volg je Hart - Gebruik je Hoofd', waarmee de bank benadrukt dat financieel en maatschappelijk rendement in haar optiek niet tegenover elkaar staan, maar elkaar juist versterken.

Iedereen kon zijn stem uitbrengen op de Triodos Bank website . Er zijn in totaal meer dan 16.000 stemmen uitgebracht. De Hart-Hoofdprijs is op 24 september in Amersfoort uitgereikt door Matthijs Bierman, algemeen directeur van Triodos Bank Nederland. Alle genomineerde ondernemers zijn gefinancierd door Triodos Bank.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.