Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Laatste broccoli wordt half oktober geoogst"

Biologische broccoli van de Zeeuwse Akker

Gezonde bodem, gezonde planten, gezonde mensen; de visie van Emiel van de Vijver klinkt eenvoudig. Toch schuilt hierin een dagelijkse uitdaging. De zorg om een gezonde basis voor zijn gewassen betekent in de praktijk het vaak anders doen dan anderen. De resultaten zijn ernaar. De smaakvolle, biologisch geteelde broccoli, winterpeen en aardappelen van teeltbedrijf de Zeeuwse Akker vinden hun weg naar winkel, restaurant en particulier. Als het aan Emiel ligt wordt de Zeeuwse Akker een begrip. "Biologisch, vers en heel herkenbaar uit de polders rond Graauw." Dit meldt Lookaddmedia op Youtube.



De teelt van broccoli was voor Emiel een stap in een onbekende wereld. Gaandeweg heeft hij zich deze kennis eigen gemaakt. "Zoals bij ieder gewas is een goede plant en goede grond de belangrijkste voorwaarde voor een goede oogst. Voor de broccoliplanten werk ik samen met een eersteklas plantenkweker. De grond heb ik zelf in de hand. Anders dan veel collega-boeren ben ik voorstander van ploegloze landbouw. Dit betekent dat grond bij nooit omgeploegd, kaal blijft liggen. Dat is in mijn ogen onnatuurlijk. Ik zorg voor groenbemesters die de grond voeden en gebruik daarnaast compost, spoorelementen en lavameel." De broccoli plant hij vanaf de eerste week van maart. Tot eind juli; iedere week een deel. "De eerste broccoli oogst ik eind mei, begin juni. De laatste broccoli komt half oktober van het land af."

Klik hier
voor het volledige artikel.

Bron: Lookaddmedia / Youtube 
Publicatiedatum: