Buitengewoon dineren naast de koeien

Boergondisch feestmaal op de Eemlandhoeve

Op 8 oktober aanstaande heten boer en boerin Jan en Maaike Huijgen bezoekers van harte welkom voor het Boergondisch feestmaal. Gasten kunnen op boerderij de Eemlandhoeve heerlijk dineren, vlak naast de koeien die rustig herkauwen in de stal. Boerderijen in verschillende streken van Nederland verzorgen een buitengewoon culinair onthaal in de stal, de wei of in de boerenschuur. De chef-kok kookt op de Eemlandhoeve een smaakvol feestmaal, met het malse vlees van eigen runderen en de dauwverse oogst van het land. Zo biedt de Eemlandhoeve met het Boergondisch feestmaal seizoens- en streekgebonden eten op zijn best! Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra promoten samen met Soil Amersfoort met het Boergondisch feestmaal biologische producten uit eigen regio.

Boergondisch feestmaal

Het Boergondisch feestmaal op de biologische vleesveehouderij de Eemlandhoeve is een smaakvol evenement, dat start om 17:00 uur op zaterdag 8 oktober. Boer Jan Huijgen ontvangt de bezoekers met een welkomstdrankje en leidt hen rond over zijn veelzijdige boerderij. De Eemlandhoeve brengt namelijk op een vernieuwende manier stad en ommeland bij elkaar, zoals bij het Boergondisch feestmaal waarbij gasten dineren vlak naast de koeienstal. De Eemlandhoeve in Bunschoten is makkelijk te bereiken vanuit Amersfoort, op vijf minuten afstand van de snelweg A1.

Naast een biologische veehouderij, is de Eemlandhoeve inmiddels uitgegroeid tot een levendige ontmoetingsplek voor boer en burger. In het centrum van boerderij de Eemlandhoeve ligt de potstal voor de vleeskoeien. Daaromheen liggen de winkel, het landschapshuis, de zorgboerderij en zelfs vergaderruimtes en kantoren. In de Eemvalleiwinkel op het erf zijn allerlei heerlijke producten uit eigen regio te koop.Boer Jan Huijgen, zijn zoon Henk en vrouw Maaike houden op de Eemlandhoeve vleeskoeien van het Franse ras Blonde d'Aquitaine. Momenteel lopen er zo'n veertig koeien met hun kalveren. In de zomer en herfst lopen de dieren in de wei. Omdat ze rustig de kans krijgen om te groeien en lekker buiten lopen, krijgt de Eemlandhoeve mals rundvlees. De dieren worden in de winter in de potstal gehouden, in een dikke laag stro centraal op het erf. De strorijke mest rijdt Jan Huijgen in het voorjaar uit op de kale gronden. Tienduizenden insecten profiteren van het rijke bodemleven dat hierdoor ontstaat. En daar genieten de weidevogels en andere dieren weer van. Zo is de ecologische kringloop rond op de Eemlandhoeve. Bezoekers kunnen dat met eigen ogen zien tijdens het Boergondisch feestmaal op 8 oktober aanstaande.

Data en tijden

Boergondisch feestmaal op de Eemlandhoeve: zaterdag 8 oktober 2011 vanaf 17:00 uur. Er zijn circa zestig plaatsen beschikbaar voor dit bijzondere maal naast de koeienstal. Kosten 54,50 euro, inclusief de rondleiding en drankarrangement. Reserveren is een vereiste en kan via www.vaneigenerf.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.