Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: Startschot voor Aktionstage Ökolandbau gegeven

De minister van landbouw van Noord-Rijnland-Westfalen, Johannes Remmel, heeft afgelopen zondag het startschot gegeven van 'die Aktionstage Ă–kolandbau'. Dit was op het biologische bedrijf Schultenhof. Bijna tien procent van de 300 landelijke evenementen vinden tot en met 3 oktober plaats in Dortmund, en een groot deel in het zuiden.

"Bij het Schultenhof zijn momenteel veertig mensen met een handicap werkzaam in de landbouw en veeteelt", vertelt Gerda Kieninger, zij is voorzitter van 'Arbeiterwohlfahrt Dortmunt'.

Minister Remmel gaf aan dat hij de biologische landbouw verder wil bevorderen. Dit zal volgens hem een gunstig effect op de arbeidsmarkt hebben. "Om beter te voldoen aan de vraag naar regionale biologische producten, is het aan de deelstaatregering om het aandeel van biologische landbouwgrond te verdubbelen. In Noord-Rijnland-Westfalen ligt dit momenteel op 4,6 procent."


Links Heinz-Josef Thuneke van Bioland NRW, rechts minister van landbouw van NRW Johannes Remmel

Een ontwikkeling die Heinz-Josef Thuneke, voorzitter van Bioland NRW, met de Aktionstagen Ă–kolandbau wil forceren. "Het is onaanvaardbaar dat veertig procent van de biologische producten nog uit het buitenland moet komen." 
Publicatiedatum: