Boerenmarkt in Almere verhuist naar Stadsboerderij

Trouwe bezoekers van de Boerenmarkt op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere moeten vanaf zaterdag driehonderd meter verder lopen of rijden om bij de kramen van de verkopers te komen. De Boerenmarkt slaat de kramen voortaan op in de nieuwe schuur van de Stadsboerderij.

De Stadsboerderij is uitgebreid met een landbouwschuur met voorhuis. De schuur, waarvan één zijde open is, biedt ruimte voor (culturele) evenementen en activiteiten, en de Boerenmarkt vindt er 'een sfeervol en beschut' onderkomen.

"De wens om de wekelijkse markt naar de Stadsboerderij te verplaatsen, leefde al veel langer", vertelt stadsboerin Tineke van den Berg. We hebben al een aantal keer de markt bij de Stadsboerderij gehouden, bijvoorbeeld als er veel sneeuw lag en de kramen de helling bij het hoofdgebouw niet op konden komen. Als we moesten uitwijken zeiden de bezoekers steeds dat ze het zo gezellig vonden. Nu de uitbreiding van de boerderij klaar is, hebben we de mogelijkheid om de markt hier te plaatsen."

Sinds de markt twaalf jaar geleden van start ging, is het aanbod steeds verder uitgebreid, zegt Van den Berg. "Van diepgevroren rundvlees tot vers gebakken crêpes, alle producten op de Boerenmarkt zijn biologisch." Volgens de stadsboerin doen veel vaste klanten voor de hele week boodschappen op de boerenmarkt.

De openingstijden blijven onveranderd: elke zaterdagochtend van 9:30 tot 13:00 uur. Om de verhuizing te vieren staan er zaterdag extra kramen op de markt, is er muziek en worden de klanten getrakteerd op koffie of thee met worteltjescake.

Bron: Almere Vandaag

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven