Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Heel bewuste keuze om voor biologisch te gaan"

Ook deze zomer weer volop activiteiten bij De Boderie

Tholen - "Het is eigenlijk altijd lekker druk. Dit komt omdat we zoveel verschillende activiteiten hebben op ons bedrijf", vertelt Gerrit Lansink. Hij runt de biologische pluimveehouderij De Boderie in Alsbergen. De Boderie biedt ook dagrecreatie en heeft een mini-camping, evenals vijf vakantiewoningen. Zeker nu het weer beter is, merkt Gerrit dat het weer wat drukker is.

Door de weersomstandigheden was het tijdens de vakantieperiode wel wat minder druk. "We merken dit vooral aan de dagjesmensen die wat eerder wegbleven. De overnachtingen en familieweekenden liepen wel net als normaal door. Dit weekend is het wat rustiger dan anders, omdat de scholen weer gaan beginnen. Maar volgend weekend zitten we weer helemaal vol."Op het terrein is tevens een winkeltje met streekproducten te vinden. En er is wat horeca. Zo kunnen gasten een biologische pannenkoek nuttigen en op zondagochtend voor een bio-ontbijt aanschuiven. "Hierop komen gezinnen en vriendengroepen af. Het is wel nodig om vooraf te reserveren."

Boderie-golf

De gasten op De Boderie lopen ook warm voor boerengolf, ofwel Boderie-golf. "We hebben wat golfbanen op het terrein aangelegd." Hieruit blijkt overigens een sterk staaltje 'doe-het-zelven'. "De hindernissen hebben we allemaal zelf gecreƫerd. Zo is er een baan met een looping, gemaakt van een oude tractorband. Ook de golfclubs zijn bijzonder, dit zijn stokken met een ei eraan."

Naast Boderie-golf is er ook een Quad-skelterbaan en kunnen allerlei boerenspelen gedaan worden.


Kippen

Overdag verwelkomt Gerrit ook regelmatig gasten, zij komen dan kijken naar de kippen en willen vaak met eigen ogen zien hoe de eieren van de band rollen. Op De Boderie worden sinds de omschakeling naar biologisch 7000 kippen gehouden. "Dit is een mooie ronde, onze witte kippen doen het erg goed."

De biologische werkwijze bevalt Gerrit goed. Nadat hij scharrelkippen en kippen met vrije uitloop gehouden had, is hij overgegaan op biologische kippen. "Dit was een heel bewuste keuze. We waren altijd al met natuurlijke dingen bezig." Vooral prettig vindt hij het contact dat hij nu met de kippen heeft. "Je bent nu veel meer met de kippen bezig, dat is echt leuk."Voor meer informatie:

Gerrit Lansink
De Boderie
Markgravenweg 5
7665 RS Albergen
0546 442545
[email protected]
www.deboderie.nl