Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Doneert 1 euro per registratie Horti Fair

Koppert ondersteunt realisatie waterproject Ghanese New Nation School

Bezoekers van de Horti Fair die zich aanmelden via de speciale registratielink op de website van Koppert, dragen hiermee bij aan de realisatie van een waterproject in de Ghanese hoofdstad Accra. Met deze actie sluit Koppert aan op het thema 'water' van de Horti Fair, de internationale tuinbouwbeurs die begin november wordt gehouden.

Per aanmelding doneert Koppert 1 euro aan Heart for the Nations, een Nederlandse stichting die zich inzet om de New Nation School in Accra aan goed en betaalbaar water te helpen. Vanaf begin september is dit project te volgen via de website
www.heartforthenations.nl.

De New Nation School in Accra is in 2004 opgericht vanuit de City of God Church. Accra is de hoofdstad van het West Afrikaanse Ghana. Op dit moment voorziet deze school in betaalbaar en degelijk onderwijs voor meer dan 500 kinderen. Een zegen voor deze kinderen, want de kwaliteit van het publieke onderwijs in Ghana is bedroevend en goed privé-onderwijs is niet te betalen. Daarnaast zorgt de school dagelijks voor een gezonde maaltijd voor de leerlingen en biedt werk aan een flink aantal docenten.


Werken aan de fundering van de New Nation School in 2005

De benodigde schoollokalen zijn gebouwd met grote inzet van de leden van de City of God Church, regelmatig geholpen door vrijwilligers uit Nederland en Engeland. Een aantal lokalen staat op het terrein van de kerk, maar het grootste deel bevindt zich op een nieuw terrein waar nauwelijks nutsvoorzieningen zijn.

Op dit moment moet alle water voor sanitair en schoonmaak met een tankauto worden aangevoerd. Dit is duur en weinig betrouwbaar. Het is daarom belangrijk om de watervoorziening op het nieuwe terrein te verbeteren. Het regent in Accra gemiddeld net zo veel als in Nederland.

Opvangen van regenwater van de daken van de schoollokalen kan daarom al in een flink deel van de waterbehoefte voorzien. Om dit te realiseren zijn dakgoten, leidingen en een tank nodig. De geschatte kosten voor het project bedragen circa 10.000 euro.

Aanmelden voor de Horti Fair kan via de button op de homepage van Koppert, www.koppert.nl. De donatie geldt alleen voor registraties gedaan via de website van Koppert. Bezoekers die zich op deze manier hebben aangemeld, kunnen bovendien een kleine attentie afhalen in de stand van Koppert.
Publicatiedatum: