20 tot en met 24 november

Horeca Expo 2011 focust op duurzamere horeca

De Horeca Expo 2011 van zondag 20 tot en met donderdag 24 november in Gent, focust op duurzamere horeca. Geen enkele branche van de (Belgische) horeca kan nog om de ecologietrend heen, vindt de beurs. "Overschakelen naar ecovriendelijke en duurzame praktijken vergt investeringen, maar biedt ook voordelen en kansen."

"En dan spreken we nog niet over de wettelijke milieuverplichtingen die al bestaan of die nog op ons afkomen."

Green future

Het motto van Horeca Expo 2011 is dan ook: face the green future. De bezoeker krijgt er tips om ecologischer te werken. Zo loopt er door de beurshallen een groen parcours langs exposanten die ecologische of duurzame producten en hulpmiddelen aanbieden.

Verder wordt in de Chef's Place en tijdens de randevenementen gewerkt met ecologisch serviesgoed en Fairtrade-linnen. Ruimtes worden ingericht met duurzaam meubilair en ecologische lampen.

Award

Ook kent Horeca Expo voor het eerst een Innovation Award Sustainability toe aan het beste product of idee dat horecaondernemers kan helpen duurzamer te werken.

Ten slotte worden infosessies gehouden over het ecolabel voor hotels, intelligent nutrition en de vraag hoe haalbaar duurzaamheid in de catering is.

GaultMillau

Verder onder andere op de beurs: masterclasses van GaultMillau, de presentatie van de nieuwe Michelingids, de Vis van het Jaar-wedstrijd en de wedstrijd voor Jong Talent van de Disciples d’Escoffier Benelux.

Bron: Horeca Entree

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven