Deelstaat met laagste bio-aandeel

Landtagsgrünen pleiten voor stimulering bio-landbouw in Nedersaksen

De fractievoorzitter van de Landtagsgrünen, Christian Meyer, beschuldigt de staatsregering ervan de toekomstperspectieven van de biologische landbouw in Nedersaksen in gevaar te brengen. "Nadat de deelstaatregering de afgelopen jaren een toename van de biologische landbouwoppervlakte hadden verwacht, laten de officiële cijfers een daling zien", aldus de Groene Partij afgelopen maandag in Hannover.

Volgens recente cijfers van het 'Landesamtes für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit' is de biologische landbouwoppervlakte in 2010 met 428 hectare verminderd. "De duurzaamheidsdoelstellingen en de voordelen van de biologische landbouw voor mens, dier en milieu kunnen zo niet bereikt worden", aldus Meyer.

Nedersaksen heeft van alle Duitse deelstaten met slechts 2,9 procent het laagste bio-aandeel. Het nationale gemiddelde ligt met 5,6 procent zelfs bijna twee keer zo hoog. In Hessen en Brandenburg is het biologisch landbouwaandeel zelfs bijna tien procent.

De Landtagsgrünen roepen op tot meer prikkels voor biologische landbouwbedrijven. Bijvoorbeeld door het subsidiëren van diervoeders en het vermeerderen van de agri-milieuprogramma's, die in het bijzonder de biologische boeren zullen stimuleren.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.