Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Helen Browning van de Soil Association:

"Beroemdheden geven biologisch voedsel een elitair imago"

Beroemdheden, zoals Sting en Gwyneth Paltrow, doen de biologische voedselsector meer kwaad dan goed. Dat is de mening van het nieuwe hoofd van de Soil Association. Helen Browning zegt dat de beroemdheden biologisch voedsel een 'elitaire' reputatie geven.

Prins Charles en Madonna zijn andere beroemdheden die de indruk geven dat biologische groenten en fruit alleen bedoeld zijn voor degenen die het zich kunnen veroorloven om een tuinman en een macrobiotische chefkok in dienst te nemen.


Gwyneth Paltrow kookte biologisch in de CBS The Early Show in april van dit jaar

Helen Browning zegt dat ze wil gaan aantonen dat biologisch voedsel niet alleen is voor mensen die sandalen dragen en champagne drinken. Ze wil meer mensen gaan aanmoedigen om vers voedsel te eten en te produceren. Dit met het 'The Good Food for All programme'. Hierin worden teams naar scholen, ziekenhuizen, gevangenissen en bedrijven gestuurd om te bewijzen dat biologisch voedsel niet alleen betaalbaar is, maar ook de gezondheid en het gedrag van mensen verbetert.

"We houden van rocksterren, maar misschien denken mensen hierdoor juist dat biologisch voedsel alleen voor rijke en beroemde mensen is. Dat is niet zo!", aldus Browning.


Helen Browning op haar boerderij in Bishopstone, Wiltshire
Publicatiedatum: