"Vrouwen veel terughoudender"

Helft van de Nederlanders flirt op de werkvloer

Maar liefst 50 procent van de Nederlanders flirt op het werk. Zij doen dit vooral omdat het hun werk leuker maakt (38 procent), maar ook om iets voor elkaar te krijgen bij de baas (elf procent). Dat blijkt uit onderzoek van JobTrack.nl onder 609 bezoekers.

Er is daarbij een groot verschil te zien tussen 45-plussers en jongeren. Waar twee derde van de 45-plussers flirten op de werkvloer echt niet vindt kunnen, vindt ruim 70 procent van de jongere generatie het juist geen enkel probleem. Marco de Weerd van JobTrack.nl: "Wellicht denkt de jongere generatie minder in protocollen en hiërarchie, waardoor zij gemakkelijker flirten op het werk. Bij oudere werknemers staan hun principes hen waarschijnlijk wat meer in de weg."

Onprofessioneel

Terwijl bijna de helft van de mannen vindt dat flirten het werk leuker maakt, denkt maar een derde van de vrouwen er zo over. "Vrouwen blijken veel terughoudender te zijn als het gaat om flirten op het werk", aldus De Weerd. "Maar liefst 56 procent van de vrouwen bestempelt het zelfs als onprofessioneel." Bij de mannen denkt slechts iets meer dan een kwart van de ondervraagden er zo over. Opmerkelijk is dat vooral jonge mannen er geen moeite mee blijken te hebben hun charmes in de strijd te gooien op de werkvloer.

Bron: Managers Online

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.