Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verwacht omzetstijging van 12,5 procent

Duitse SuperBioMarkt bedient niet langer alleen de nichemarkt

In Duitsland klaagt men soms over de grote hoeveelheid kookshows op televisie. Michael Radau, hoofd van bio-keten SuperBioMarkt, heeft hier geen problemen mee. "De kookshows zijn een grote stimulans voor ons bedrijf." Radau is sinds de vroege jaren tachtig actief als ondernemer in de biologische voedingsindustrie. Het voordeel is volgens hem dat dankzij de tv-shows meer aandacht komt voor de voedselkwaliteit.

Het in 1993 opgerichte SuperBioMarkt-concept is een groot succes. In 2006 is een filiaal in Osnabrück geopend. De winkel is vandaag de dag één van de in totaal 15 winkels in het gebied tussen Neder-Saksen en 'Bergischen Land'. Er staan ook openingen gepland in Oldenburg en Hannover.Alleen in Osnabrück zijn in de twee locaties al bijna veertig medewerkers aan het werk. "Momenteel is binnen onze branche behoefte aan een duidelijke structuur en ondernemende mensen", benadrukt de beleidsvoerder. "Dit toont aan dat de biologische sector inmiddels een stuk professioneler is dan dertig jaar geleden."

Verwachting

In het lopende jaar verwacht Radau dat de SuperBioMarkt een omzetstijging van 12,5 procent kan realiseren ten opzichte van 2010. Dit komt neer op 36 miljoen euro.
Publicatiedatum: