Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tweede editie van The Green Fashion Competition van start

De tweede editie van The Green Fashion Competition (TGFC) is tijdens Amsterdam International Fashion Week (AIFW) onder grote belangstelling geopend door internationaal topmodel Lonneke Engel. Tot 30 september 2011 kan iedereen met een visie op 'de toekomst van de mode' zich als individu of als team inschrijven.

Amsterdam International Fashion Week organiseert The Green Fashion Competition, die deelnemers stimuleert om 'groene' én catwalkwaardige mode te maken, samen met het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I). Deelnemers ontwerpen drie outfits en schrijven een businessplan waarin zij uitleggen hoe hun ideeën bijdragen aan het behoud van biodiversiteit. De Grand Finale vindt plaats tijdens de zestiende editie van AIFW in januari 2012.

Lancering met OAT Shoes

Tijdens de lancering van het tweede seizoen presenteerde OAT Shoes hun nieuwe, exclusieve collectie: The Limited Skin Collection. Het leer in deze collectie is ontwikkeld door Koninklijke Hulshof leerlooierijen, die zich als missie heeft gesteld het eerste gecertificeerde biologisch afbreekbare leer op de markt te brengen. Om deze innovatie te steunen heeft OAT Shoes deze unieke collectie ontwikkeld. De Limited Skin collectie bestaat uit vier geheel nieuwe knallende kleuren en is vanaf september verkrijgbaar in Europa. Deze innovatie is alweer de tweede grote stap voor het nog jonge sneakermerk.

Deelname

Anders dan bij de eerste editie, is de wedstrijd nu verdeeld in twee categorieën. De eerste categorie is bedoeld voor modeondernemers die op dit moment al werkzaam zijn in de mode-industrie en die hun bedrijf (internationaal) naar een hoger plan willen tillen. De eerste prijs in deze categorie is 25.000 euro. Jonge en startende modecreatieven die bezig zijn een onderneming op te zetten, kunnen zich inschrijven voor de tweede categorie en maken hiermee kans op een prijs van 15.000 euro
Vanaf 16 juli tot 30 september 2011 kan iedereen met een visie op 'de toekomst van de mode' zich als individu of als team inschrijven.

Klik hier voor meer informatie over de wedstrijd.
 
Bron: Allesduurzaam
Publicatiedatum: