Landbouwdeskundige Martin Baumgart:

'Biologische landbouw biedt Nigeria handelsmogelijkheden'

"De biologische landbouw biedt Nigeria veel commerciële mogelijkheden, mits de landbouw zich goed ontwikkeld", zegt een Duitse landbouwdeskundige, Dr. Martin Baumgart. Baumgart is docent aan de universiteit van Giessen (Duitsland). Hij maakte deze opmerking maandag in een interview met de News Agency of Nigeria (NAN) in Berlijn.

Baumgart werkte tien jaar in West-Afrika als onderzoeker in alternatieve gewasbeschermingsmiddelen. Hij adviseert Nigeria om goed te kijken naar de mogelijkheden die er op de buitenlandse markten liggen. "Om die mogelijkheden te benutten is het wel belangrijk om een juridisch kader te ontwikkelen. Hiermee kan de biologische landbouw in Nigeria verbeterd worden. Een systematische aanpak inzake de certificering van biologische producten is daarvoor noodzakelijk", gaf de docent aan.

Volgens hem brengen de biologische producten commerciële kansen met zich mee. Dit is bijvoorbeeld in Ghana al te merken. Dit land exporteert momenteel zelfs al biologische producten naar Europa.

Baumgart, die zelf ook een biologische boer is, dringt er bij de federale overheid op aan om voldoende budget te reserveren voor onderzoek naar het stimuleren van de landbouw.

Daarnaast zei hij dat de overheid de boeren op alle niveaus moet ondersteunen, bijvoorbeeld door middel van scholing of het geven van informatie om de opbrengsten te verhogen. "Om in Nigeria voedselzekerheid te bereiken, is een geïntegreerde aanpak nodig in de agrarische sector", besluit de boer.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven