Deli XL introduceert 'Natuurlijk Verantwoord' assortiment

Deli XL introduceert een nieuw, duurzaam assortiment genaamd Natuurlijk Verantwoord. De nieuwe range telt 3000 artikelen.

"Onze klanten in horeca, catering en zorg willen hun gasten lekkere, gezonde en verantwoorde gerechten voorzetten", vertelt unitmanager buying & merchandising Hans-Peter Kok. "De producten in ons assortiment Natuurlijk Verantwoord zijn relatief gezonder of op een duurzamere wijze geproduceerd. We zijn daar streng op en producten worden alleen toegevoegd als zij getoetst zijn door een onafhankelijke partij, zoals bijvoorbeeld Skal, Ik Kies Bewust en Rainforest Alliance."

Zes categorieën

Om de klant wegwijs te maken in het veelgenoemde 'oerwoud van keurmerken' onderscheidt de groothandel zes categorieën: biologisch, ethische handel, goede vis, dierenwelzijn, gezonde keuze en milieubewust. Suzanne Stienen, specialist ketenverantwoordelijkheid bij Deli XL: "Iedere categorie heeft zijn eigen criteria, waarover we transparant zijn en die we online publiceren."

Nieuwe website

Vanaf vandaag is de informatie over Natuurlijk Verantwoord beschikbaar op de website van de groothandel en in een brochure. De volgende stap is de lancering van een nieuwe webwinkel, begin 2012. Dit systeem wordt volgens Deli XL zo ingericht dat klanten door het vinkje Natuurlijk Verantwoord bij een product in één oogopslag kunnen zien welk product goed is voor mens en milieu en waarom. Met die functionaliteit verwacht de groothandel haar klanten nog meer inzicht en gebruiksgemak te bieden. Deli XL streeft ernaar om in 2015 voor ieder product een verantwoord alternatief te bieden.
 
Bron: Out-of-home

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven