Lidstaat mag zelf bepalen

EU-Parlement steunt nationale GGO-verboden

Leden van het Europees Parlement hebben de afgelopen week gestemd over het voorstel om EU-lidstaten meer flexibiliteit te geven om genetisch gemodificeerde gewassen te beperken of verbieden. Dit meldt de BBC. Het wetsontwerp moet nog door de EU-regeringen worden besproken. Het zou landen de mogelijkheid geven om buiten de huidige EU-regelgeving om zelf te kunnen beslissen over de regulering van GGO-gewassen.

In een vorige week uitgebracht rapport staat dat de lidstaat de beslissing zelf mag nemen, als dit het algemene belang dient. Dit kan zijn met betrekking tot het milieu of andere legitieme factoren, zoals sociaal-economische effecten.

Het rapport is een wijziging van het voorstel van de Europese Commissie voor nieuwe wetgeving inzake GGO's. Hierin werd een stevigere juridische basis voorgesteld, om ervoor te zorgen dat de vervuiler moet betalen voor onbedoelde effecten of schade die kan ontstaan als gevolg van GGO's.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.