Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Sommige klanten sms-en hun bestelling naar me door"

Suzan van Kalasa Kitchen tovert met taartrecepten

Tholen – Suzan Silvius heeft het er maar druk mee. Ze runt in haar eentje Kalasa Kitchen in Amersfoort. Haar activiteiten zijn erg veelzijdig. Ze verkoopt biologisch lekkernijen, mensen kunnen voor de lunch bij Kalasa Kitchen terecht en Suzan bakt huisgemaakte taarten. Het loopt steeds beter en binnenkort krijgt ze de bovenverdieping van het pand erbij. "Daar kunnen dan grotere groepen terecht voor een besloten lunch of high tea. Ook gaan daar vanaf september workshops gegeven worden.”In de keuken werkt ze voor ongeveer 95 procent met biologische ingrediënten. Onder de eters zijn vaak mensen uit de omgeving van Amersfoort. Ook mensen die in Amersfoort werken, weten de kookkunsten van Suzan te waarderen. "Deze halen ze dan zelf af. Er zijn er zelfs bij die hun bestelling naar me sms-en." Ze vult ook zeer regelmatig picknickmanden en knapzakken. Daarnaast kookt ze vaak voor lokale evenementen, zoals Sofie op de Wallen.


Suzan luistert aandachtig naar één van haar gasten

Het pand is erg efficiënt ingericht. Gasten kunnen er rustig tafelen, maar er stappen ook regelmatig voorbijgangers binnen. Zij worden verleid door de lekkernijen in de etalage. Suzan verkoopt alleen speciale producten. "Ik heb heel andere producten dan die in een reguliere natuurvoedingswinkel verkrijgbaar zijn. Ik zoek naar net wat extra's, echte lekkernijen." Ze zet regelmatig nieuwe dingen in de kasten. "In het begin was dit nog wel een zoektocht, maar nu benaderen leveranciers me vaak zelf al, wanneer ze iets bijzonders hebben."Sinds kort verkoopt Suzan ook producten van De Vegetarische Slager. Hiervoor is een aparte koeling ingericht. "Deze zijn nergens anders in de omgeving te koop en is een heel andere productgroep. Dit trekt dus nieuwe klanten aan." Vooral de lupine-producten zijn volgens haar veelgevraagd. Tot de klantenkring behoren steeds meer jonge mensen. "Ik merk dat twintigers geïnteresseerd raken in biologische voeding." Het leukst vindt Suzan dat het grootste deel van het publiek dat in haar zaak komt erg bewust bezig is met voeding. Toch zitten er ook tussen die juist afschrikken van het Eko-keurmerk.


De producten van De Vegetarische Slager, met toelichting

Taarten

De huisgemaakte taarten van Suzan zijn ook erg bekend in Amersfoort en omstreken. Ze vervult speciale verzoeken en maakt er echt iets speciaals van. Suikervrije en glutenvrije taarten bijvoorbeeld. "Dit vind ik echt het allerleukste om te doen. Een verzoek kan eigenlijk niet gek genoeg. Een tijdje terug was er bijvoorbeeld een meisje dat geen zuivel, citrus, suiker en eieren mocht. Ze wilde een Hello Kitty-taart. Gelukkig had ik hiervoor geen moeilijke kleuren nodig. Dit heb ik opgelost door de taart te kleuren met rode bietensap."Het is voor haar echt een uitdaging. "Ik zoek me soms suf naar leuke recepten. Dan maak ik deze klaar, proef ik er van en maak ik een eigen versie van het recept. Een recept blijft bij mij eigenlijk nooit heel." Veelgevraagd is ook de veganistische, suikervrije brownie, deze is vernoemd naar een vaste klant en heet La Pria.

Voor meer informatie:

Suzan Silvius
Kalasa Kitchen
Stadsring 180
Amersfoort
0646 733346
[email protected]
www.kalasa.nl