Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe editie Brits 'Organic Farm Management Handbook' beschikbaar

De nieuwe editie van het 'Organic Farm Management Handbook' is nu beschikbaar. Het Britse handboek is gepubliceerd door het Organic Research Centre van Elm Farm. In de publicatie staat marktinformatie, informatie over de certificering, over het beleid, alsmede financiƫle en technische informatie over verschillende organische systemen en bedrijven. Het is een naslag voor omschakeling naar biologische landbouw, maar ook bestaande bio-boeren en -telers hebben er profijt van. Het handboek wordt ook gebruikt door handelaren, adviseurs en andere belangstellenden.

Het Organic Research Centre ziet deze nieuwe uitgave als noodzakelijk in een tijd van recessie en in aanloop van de volgende fase van hervorming van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Het is nu tijd om na te denken over de mogelijkheden van omschakeling naar biologische landbouw.

In het boek staat onder meer informatie van de 'Farm Business Survey'. Hieruit bleek dat biologische bedrijven in het algemeen hun inkomensniveaus behouden hebben, en op een vergelijkbaar niveau als niet-biologische bedrijven presteerden.

Het handboek kan per email besteld worden.

  
Publicatiedatum: