Nieuwe editie Brits 'Organic Farm Management Handbook' beschikbaar

De nieuwe editie van het 'Organic Farm Management Handbook' is nu beschikbaar. Het Britse handboek is gepubliceerd door het Organic Research Centre van Elm Farm. In de publicatie staat marktinformatie, informatie over de certificering, over het beleid, alsmede financiële en technische informatie over verschillende organische systemen en bedrijven. Het is een naslag voor omschakeling naar biologische landbouw, maar ook bestaande bio-boeren en -telers hebben er profijt van. Het handboek wordt ook gebruikt door handelaren, adviseurs en andere belangstellenden.

Het Organic Research Centre ziet deze nieuwe uitgave als noodzakelijk in een tijd van recessie en in aanloop van de volgende fase van hervorming van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Het is nu tijd om na te denken over de mogelijkheden van omschakeling naar biologische landbouw.

In het boek staat onder meer informatie van de 'Farm Business Survey'. Hieruit bleek dat biologische bedrijven in het algemeen hun inkomensniveaus behouden hebben, en op een vergelijkbaar niveau als niet-biologische bedrijven presteerden.

Het handboek kan per email besteld worden.

  

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.