Duitsland: Geslaagde bio-activiteitendag in Weimar

Meer en meer inwoners van Thüringer willen gezond en bewust eten, zij zetten in op biologische voeding. Een trend die 'Verein Thüringer Ökoherz' in Weimar begroet. Dit geeft directeur Alexander Seyboth aan. De vereniging informeert consumenten over de oorsprong van voedsel. De vereniging bestaat dit jaar twintig jaar en organiseert jaarlijks een bio-activiteitendag (Bio-Aktionstage). Dit jaar vond deze op 2 juli plaats. Deskundigen gaven antwoord op de veelzijdige vragen in een informatie-stand bij het 'Bienenmuseum Weimar'.

Deze dag geeft zelfs de jongste consumenten de kans om te weten waar het voedsel vandaan komt. Zo kregen kinderen voorlichting over biologische melk.


Udo Kümpel verkocht biologische producten van Ökozentrum Vachdorf tijdens de Bio-Aktionstage.

Belangstelling groeit

De groeiende consumentenbelangstelling stimuleert bedrijven om te kiezen voor biologische landbouw. In de afgelopen jaren is het aantal bio-bedrijven in Thüringen bijna vervijfvoudigd. Momenteel zijn er ongeveer 300 actief, op een oppervlakte van meer dan 35.000 hectare.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.