Brandwerend cellenbeton van Xella ongevoelig voor vocht en schimmels

Duurzaam Hebel voldoet aan strenge eis champignonkwekerijen

Xella Hebel cellenbeton voldoet aan de strenge eisen van de champignonkwekerijen. Hebel is ongevoelig voor vocht en schimmels. De onderlinge verlijming van de Hebel platen zorgt namelijk voor een constructief geheel. Hierdoor maken scheuren en kieren als gevolg van temperatuurwisselingen geen kans. Het resultaat is een solide, gegarandeerde lucht- en vochtdichte constructie die ongewenste invloeden effectief buitensluit. Daarnaast zorgt het warmte-isolerend vermogen van de Hebel platen voor een veel lager energiegebruik. Bovendien biedt Hebel een optimale brandwerendheid en draagt het bij aan het verkorten van de bouwtijd van een champignonkwekerij of composttunnel. Xella komt hiermee tegemoet aan de groeiende vraag naar champignons.

De bereiding van compost en de teelt van champignons stellen strenge eisen op het gebied van lucht- en dampdichtheid, hygiëne en chemicaliënbestendigheid. Elke composttunnel en teeltcel moet daarom hermetisch gesloten zijn. Het zwakke punt van andere bouwmethoden zijn naden en aansluitingen. Temperatuurwisselingen zorgen voor spanningen waardoor kitnaden kunnen scheuren en kieren ontstaan. Verslechtering van het binnenklimaat, haperende isolatie, ongedierte en corrosie zijn het gevolg.Hebel platen kennen dat probleem niet. Ze worden onderling verlijmd tot een constructief geheel. De binnenzijde van composttunnel of teeltcel wordt afgewerkt met een dampwerende elastische coating waarmee temperatuurwisselingen en veranderingen in de vochthuishouding geen invloed hebben.

Bovendien kunnen de wand-, vloer- en dakplaten van Hebel dankzij hun wapening probleemloos constructief worden belast.

Op YouTube.com/XellaNederland staat een video over de toepassing van Hebel in de champignon- en compostbranche.

Xella

Xella is wereldwijd marktleider op het gebied van cellenbeton- en kalkzandsteenproductie. Het bedrijf bepaalt de norm voor energiebesparende bouwconstructies en levert oplossingen die makkelijk en betrouwbaar zijn en daarmee zorgen voor succes voor haar klanten.

Klik hier om naar de website van Xella te gaan. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.