Kelly Watson van de NFU:

"Nieuwe diervoederregels strop voor Britse biologische pluimveesector"

De Britse pluimveesector vreest voor haar voortbestaan wanneer de Europese Commissie de nieuwe regels voor diervoeder echt door gaat voeren. Momenteel mag biologische diervoeder tot vijf procent niet-biologisch rauw materiaal bevatten, maar dit wordt per januari 2012 waarschijnlijk nul procent. Ook ligt er een voorstel waarin geopperd wordt dat vanaf die tijd vijftig procent van de grondstoffen van lokale of regionale bronnen afkomstig moet zijn.

De Britse biologische pluimveesector is hier erg bezorgd over. Dat zegt Kelly Watson van de NFU. "Het Verenigd Koninkrijk is nog maar vijftig procent zelfvoorzienend in biologisch graan, daardoor zijn we grotendeels afhankelijk van import vanuit Oost-Europa. Als 'regionaal' door de Europese Commissie als Brits wordt aangemerkt, zal dit een strop betekenen voor de Britse biologische pluimveesector."

De British Poultry Council zegt dat de voeder momenteel niet kan bestaan uit 100 procent rauwe materialen, zonder dat dit ten koste zou gaan van het dierenwelzijn. "Biologische materialen met hoge proteïne-levels zijn moeilijk te vinden." De organisatie is aan het lobbyen met de Europese Commissie om de sector meer tijd te gunnen voor de overgang naar 100 procent rauwe biologische materialen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven