"Dit zal de handel verder stimuleren"

Canada en EU ondertekenen equivalentie-akkoord over biologische producten

Canada en de Europese Unie hebben een akkoord bereikt over de equivalentie van biologische producten. Dit zal naar verwachting een grote stimulans zijn voor de handel in biologisch voedsel tussen de twee markten.

Canada introduceerde haar 'Canada Organics Biologique'-logo slechts twee jaar geleden. Daarin werd een ratjetoe aan vrijwillige en verplichte bio-certificeringen in verschillende delen van het land samengebracht. In de Organic Products Regulations is opgenomen dat alle Canadese biologische producten geaccrediteerd moeten zijn door de Canadian Food Inspection Agency (CFIA).

Het besluit over biologische equivalentie volgt na een discussie tussen de Europese Commissie en de CFIA, ook is de biologische regelgeving van beiden vergeleken. "De analyse van elkaars regels voor biologische productie- en controlesystemen heeft geleid tot de conclusie dat de regels voor productie en controle van biologische landbouwproducten vrijwel gelijkwaardig zijn", luidt de verklaring van de Europese Commissie.

De EU en Canada hebben beiden de afgelopen week bevestigd dat zij biologische producten van elkaars markten als gelijkwaardig zien. "Het equivalentie-akkoord zal de de handel in biologische landbouwproducten tussen de EU en Canada stimuleren. Beide logo's zijn nu dus goedgekeurd voor gebruik in beide markten. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven