Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kansen in aanpassing ecosystemen in oases

Tunesië: ambitieuze doelstellingen biologische landbouw

De biologische landbouw van Tunesië beseft steeds meer de competitieve voordelen en toegevoegde waarde die de producten bieden, dan gaat het vooral om de export. Dit is reden om de landbouw wat meer strategisch aan te pakken. Het aantal bio-boeren is verspreid over 1900 gebieden, er wordt in totaal op 336.000 hectare geteeld en geproduceerd. De regering doet er alles aan om samenwerkingsprojecten te mobiliseren en te stimuleren. Men hoopt binnen een aantal jaar het areaal te verhogen naar 500.000 hectare en de export van biologische producten te verdubbelen.

Deze gegevens werden toegelicht door de heer Abdessalem Mansour, minister van landbouw, water en visserij bij de opening van de seminar 'Les oasis du Djérid, espaces biologiques' die op zaterdag 18 december in Tozeur werd gehouden. Dit evenement was de perfecte gelegenheid om de biologische mogelijkheden in de oases te presenteren. In de oases wordt slechts één procent van alle bio-producten geproduceerd. Het is belangrijk om de ecosystemen in de oase geschikt te maken voor biologische landbouw, daar kan het land nog veel winst op behalen.