
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Het is lente, en ons land kleurt wederom bruin"
- Henri Willig maakt kaas van biologische ezelinnenmelk
- Een half jaar of jaarrond aardbeien in het Nederlandse schap?
- Opschaling in de teelt van bio-champignons voor betere concurrentiepositie
- Onderzoek naar agroforestry op de agenda bij het ministerie van LNV
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Duurzame Tilapia op BioVak
Duurzame geteelde Tilapia's van onderwijsinstelling De Groene Welle worden sinds kort geleverd aan restaurant Poppe in Zwolle. Op BioVak in januari 2011 zal De Groene Welle zich presenteren met het viskweek project en kunnen glastuinders kennis nemen van dit unieke systeem.
Het project wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met verschillende bedrijven en onderwijsinstellingen, zoals Priva, Cogas Noord, Westland Energie, Aeresgroep, Lentiz Onderwijsgroep en Hanna Instruments. In het project testen de partijen of het teelttechnisch mogelijk en rendabel is om Gerbera's en Tilapia's in een kas te telen met een gesloten teeltsysteem van beide producten. Duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en kwaliteit staan in het project centraal. BioVak onderschrijft deze doelstellingen van harte en geeft de Groene Welle gaarne de mogelijkheid zich te presenteren.
Wereldwijd is er een toenemende vraag naar verse wilde vis, maar het aanbod wordt te klein. Daarom is er steeds meer aandacht voor het telen van vis op een verantwoorde en veilige manier. In het project wordt getest of het afvalwater van de vissen geschikt is als voeding voor de planten. Deze vorm van combinatieteelt biedt een innovatieve en duurzame oplossing, waar ook de glastuinbouw haar voordeel mee kan doen.
Kijk voor meer informatie op www.optimafutura.nl of www.biovak.nl.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-30 Oostenrijkse campagne: Biologisch = klimaatbescherming door te eten
- 2023-03-29 Haarlemmer Kweektuin viert het voorjaar met Bio Lente Markt
- 2023-03-29 Jan Weijsenfeld geeft BD-preparatencursus in Empe
- 2023-03-28 NOS-weerpresentator Gerrit Hiemstra geeft 13 april praktische avondklas over weer en klimaat
- 2023-03-27 BioXpo: 24 en 25 maart 2024 op nieuwe locatie in Brussel
- 2023-03-23 GMO: een ramp voor bio?!
- 2023-03-22 Aart-Jan Knauff een van de sprekers tijdens Foodretail Meets Foodservice Congres
- 2023-03-21 Registratie voor deelnemers Organic Produce Summit 2023 geopend
- 2023-03-20 Gespreksavond over duurzaam voedsel met bio-boer Henk Klompe: 29 maart in Dronten
- 2023-03-20 Symposium 'Mooi Hogeland!? – samen werken aan herstel van biodiversiteit': 15 april
- 2023-03-17 Fotoreportage: Consumentengedrag onder de loep tijdens BioAcademy Kennis & Inspiratiedag 2023
- 2023-03-16 Fine Food Festival brengt ruim 40 leveranciers samen
- 2023-03-15 Webinar Aptean & Rabobank, 22 maart
- 2023-03-15 AGF Trendcafé op 21 maart op winkelbezoek in Venlo en Düsseldorf
- 2023-03-14 Wethouder steekt handen uit de mouwen op biologische schapenboerderij
- 2023-03-09 BioAcademy Kennis & Inspiratiedag op 16 maart in Driebergen
- 2023-03-09 Dit zijn de winnaars van de Best New Product Awards Biofach en Vivaness 2023
- 2023-03-08 Horecabeurs Goes weer goed op de kaart in 2023
- 2023-03-08 Biologische kasgroententelers doen mee aan Kom in de Kas 2023
- 2023-03-07 Waarom komt biologisch boeren maar niet van de grond? - vanavond derde debat in Haarlem