Ook veel wijn naar Europa

Appelen en bessen domineren Chileense biologische exportmarkt

Chili het voor wat betreft biologische groenten en fruit vooral hebben van appelen en blauwe bessen. Dit blijkt uit een rapport van de USDA. De biologische markt van Chili wordt geschat op 35 miljoen dollar. Deze raming omvat ongeveer 2,4 miljoen dollar lokale consumptie, de rest vertegenwoordigt de export. De import van bio-producten is daarentegen erg laag.

De totale omvang van de biologische sector groeit gestaag, dit gaat gepaard met een toegenomen diversiteit. Ook de in 2007 goedgekeurde Organic Agriculture Law en de National Cetficication System of Organic Products dragen bij aan de groei. Hoewel de markt relatief klein is, groeit de vraag naar biologische producten jaarlijks met 20 procent. Dit ondanks het feit dat de bio-producten 25 procent duurder zijn dan hun conventionele alternatieven.
In Chili worden vooral biologische appelen, blauwe bessen, uien, frambozen, olijven, bramen, avocado's en rozenbottels geteeld. Ook is er veel wijnproductie. De export wordt gedomineerd door verwerkte producten en vers fruit.

De export van verwerkte bio-producten bereikte tijdens de periode 2008-2009 3.257 ton. Er is in die periode 447.781 liter biologische wijn geexporteerd, voornamelijk naar Europa. Het exportaandeel voor vers biologisch fruit wordt geschat op 14.587 ton, 50 procent daarvan waren appelen, gevolgd door blauwe bessen (24,5%), kiwi's (11,7%) en avocado's (5,4%). De belangrijkste bestemming was Europa (55%).

Volgens het National Statistics Institue waren vanaf 2009 meer dan 2.000 bio-landbouwers actief. En er zijn meer dan 100 bedrijven die bio-producten exporteren.

Klik hier om het volledige rapport te bekijken.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.