Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bedrijven raken steeds meer overtuigd van voordelen duurzaam ondernemen

Bedrijven ondervinden wereldwijd steeds meer voordelen van hun aandacht voor duurzaamheid. Dat blijkt uit internationaal onderzoek dat KPMG iedere twee jaar verricht onder bijna 400 ondernemingen in ruim 160 landen.

Ruim 60% van de onderzochte bedrijven is inmiddels overtuigd van de voordelen van duurzaamheid en heeft een duurzaamheidprogramma ingevoerd. Nog eens 11% van de ondernemingen is op dit moment bezig met de ontwikkeling van een dergelijk programma. Dat is fors meer dan in 2008.

Toen had de helft van de bedrijven een duurzaamheidstrategie ingevoerd. Als redenen voor het invoeren van een duurzaamheidstrategie noemen de bedrijven de toenemende druk van de regelgevers en de groeiende zorg voor reputatieschade. Van de onderzochte bedrijven met een duurzaamheidprogramma geeft 61% aan dat ondanks een toename van de investeringen de voordelen uiteindelijk groter zijn gebleken dan de nadelen. Van de bedrijven met een omzet van meer dan 5 miljard dollar vond zelfs 72% de voordelen groter dan de nadelen.

Eerst terughoudendheid

"Duurzaamheid gaat meer en meer deel uitmaken van de bedrijfsvoering", constateert Yvo de Boer, adviseur klimaat en duurzaamheid bij KPMG. "Aanvankelijk reageren de bedrijven met enige terughoudendheid op duurzaamheid. Maar als ze eenmaal met een duurzaamheidsbril op naar hun bedrijfsvoering kijken, blijken de meeste bedrijven de voordelen overduidelijk te zien en begint de duurzaamheidagenda een eigen leven te leiden. Toch liggen er nog altijd uitdagingen voor de bedrijven."

Bekijk hier het volledige rapport.

Bron: Duurzaam Gebouwd

Publicatiedatum: