Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Theo van der Plas: biologische afzet begint te groeien

'Piek in kiemgroentenverkoop richting kerst'

Tholen - Van der Plas Sprouts is uitgegroeid tot één van de grootste kiemgroentenbedrijven in Europa. Het assortiment van Van der Plas omvat maar liefst 21 verschillende soorten kiemgroenten. "Met de kerstdagen in aantocht is er weer een piek aangebroken in de kiemgroentenverkoop", vertelt Theo van der Plas. "Die piek duurt maar een weekje, maar zowel bij de horeca als de consument stijgt de verkoop aanzienlijk."

Alle kiemen worden bij Van der Plas Sprouts biologisch geteeld in de kiemgroentenkwekerij in Broek op Langedijk. De 'Natural Sprouts' worden gekweekt uit GMO-vrije zaden en bonen met alleen puur water en zonder toevoegingen van voedingsstoffen en gewasbeschermingsmiddelen uit gangbaar geteeld zaad. Organic Sprouts worden gekweekt uit GMO-vrije zaden en bonen met alleen puur water en zonder toevoegingen van voedingsstoffen en gewasbeschermingsmiddelen uit biologisch geteeld zaad. De zaadteelt is biologisch gecertificeerd. "De biologische markt begint steeds meer te groeien en de afzet wordt regelmatiger", vertelt Theo. Volgens de teler is de biologische productie niet direct moeilijker, maar is die alleen wat duurder.

De komende maanden promoot Van der Plas Sprouts de kiemen op de Horecava in Amsterdam, de nationale gezondheidsbeurs in Utrecht, de Fruit Logistica in Berlijn en de Biofach in Nürnberg.

Voor meer informatie:
Van der Plas Sprouts
Bijlestaal 1, 25-27
1721 PT Broek op Langedijk
Tel.: (0226) 33 29 99
Fax: (0226) 33 29 98
www.vanderplassprouts.nl
E-mail