Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk werkt aan gids over natuurlijke beschermingsmiddelen

Het Franse ministerie van Landbouw is druk bezig met het bepalen van welke natuurlijke beschermingsmiddelen toegestaan zijn in de biologische landbouw. Zij gaan dit samenvatten in een speciale gids. Hier speelt Xavier Langlet een belangrijke rol in. Hij is expert biologische landbouw bij het ministerie.



Daar komt vrij veel bij kijken. De diverse middelen moeten eerst door een registratie- en testprocedure bij 'l'Agence nationale de sécurité sanitaire' heen.

De gids zal waarschijnlijk vanaf juni beschikbaar zijn. "Het moet een hulpmiddel worden voor professionals. De middelen worden onderverdeeld in diverse groepen, zoals insectwerende middelen, verwarringssystemen en valstrikken. Het wordt volledig gefinancierd door het ministerie van Landbouw en l'Agence nationale de sécurité sanitaire is actief betrokken bij de uitvoering. De gids zal te vinden zijn op de website van de 'INAO'.