Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Toonaangevende Indiase bio-bedrijven verenigingen zich

De Indiase biologische handelaren hebben opgeroepen tot de opheffing van bepaalde handelsbeperkingen. Dit zal het land helpen bij de ontwikkeling van de export. Men hoopt in de komende vier jaar een totale export van een miljard dollar te bereiken.

Er is ook behoefte aan meer gestructureerde ondersteuning vanuit de regering. Alleen dan kan het biologisch assortiment op goede wijze verder ontwikkeld worden.

De Indiase biologische sector heeft de afgelopen jaren een gezonde groei doorgemaakt, toch ligt het wereldwijde marktaandeel nog altijd lager dan één procent (0,5 procent zelfs).

Om de consumptie van biologisch voedsel in India te stimuleren en het exportniveau te verbeteren, hebben een aantal vooraanstaande biologische bedrijven zichzelf verenig in de 'Organic Trade Organisation of India' (OTA). Dit is de eerste georganiseerde instantie in de biologische sector.

De vereniging verwacht een groot aantal problemen op bedrijven aan te pakken en rondom de certificering en regelgeving, maar gaat zich ook inzetten voor vergroting van de bewustwording over biologisch in India.

Het startsein voor de OTA is 11 december officieel gegeven.