Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ruim 200 exposanten uit diverse landen

BioLife 2010 in Italië trekt 37.000 bezoekers

Met 210 biologische producenten uit Italië en aangrenzende landen, veel vertegenwoordigers van regeringen van diverse regio's en de medewerking van diverse nationale organisatie, trok BioLife 2010 in Bolzano (19-21 november) meer dan 37.000 bezoekers. Onder de aanwezigen waren zowel vakbezoekers als consumenten.

Er stonden exposanten uit heel Italië, Oostenrijk en Duitsland. Producenten uit Lazio, en Lombardije hebben eind november in Bolzano het beste van hun biologische productie gepresenteerd. Ook de biologische organisaties Coldiretti, Bioland, Kmzerobio, Demeter en Biodinamici waren vertegenwoordigd, evenals de controle-instellingen ABCert en ICEA.In aanvulling op de foodsector was er voor het eerst ook ruimte ingeruimd voor biologische cosmeticaproducten.

In combinatie met BioLife 2010 is de Algemene vergadering van de Südtiroler Köcheverbands, SKV gehouden. Hier is onder meer gesproken over het belang van een groot aandeel van lokale en seizoensgebonden producten in de horeca. Ook heeft de eerste nationale conferentie over biologisch-dynamische groententeelt plaatsgevonden.