Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vooral voor vlees is biologische afkomst belangrijk

Noord-Hollanders kiezen massaal voor biologisch kerstdiner

Ruim de helft van de Noord-Hollanders kiest voor biologische ingrediƫnten voor het kerstdiner, blijkt uit onderzoek van de provincie Noord-Holland.

De prijs in de supermarkt blijft voor velen belangrijk, maar mensen hebben ook steeds meer oog voor de milieu- en diervriendelijkheid van producten.

Bijna de helft van de Noord-Hollanders staat deze kerst in de keuken. Vooral vlees wordt door kerstkoks zorgvuldig beoordeeld op de biologische afkomst (90 procent). Ook bij het vak zuivelproducten als kaas, melk en eieren en op de groenten- en fruitafdeling staan mensen vaak stil bij de oorsprong van het product (55-71 procent). Dit geldt minder voor vis- en broodproducten (29-36 procent).

Opvallend is dat ruim twee derde van de jongeren kiest voor biologische producten vanwege de dier- en milieuvriendelijkheid. De smaak, en of producten gezonder zijn, maakt voor veel jongeren niet uit.

De provincie Noord-Holland zet zich al jaren in voor de biologische landbouw en is verheugd met de uitkomst van het onderzoek. "Goed om te zien dat steeds meer Noord-Hollanders kiezen voor biologische producten uit de eigen provincie", reageert Jaap Bond, gedeputeerde Landbouw van de provincie Noord-Holland. "Het toenemende gebruik van biologische producten heeft veel positieve effecten voor natuur en landschap. Hierdoor lopen er ieder jaar weer meer koeien 's zomers gegarandeerd buiten en krijgen zij gezond voer dat gentech-vrij is. Daar mogen we in Noord-Holland best trots op zijn."

Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau No Ties.

Publicatiedatum: