
Abonneren
Vacatures
- Creatieve Brand & Content Manager
- Assistent Bedrijfsleider
- Retail Key Account Manager
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Vooral voor vlees is biologische afkomst belangrijk
Noord-Hollanders kiezen massaal voor biologisch kerstdiner
De prijs in de supermarkt blijft voor velen belangrijk, maar mensen hebben ook steeds meer oog voor de milieu- en diervriendelijkheid van producten.
Bijna de helft van de Noord-Hollanders staat deze kerst in de keuken. Vooral vlees wordt door kerstkoks zorgvuldig beoordeeld op de biologische afkomst (90 procent). Ook bij het vak zuivelproducten als kaas, melk en eieren en op de groenten- en fruitafdeling staan mensen vaak stil bij de oorsprong van het product (55-71 procent). Dit geldt minder voor vis- en broodproducten (29-36 procent).
Opvallend is dat ruim twee derde van de jongeren kiest voor biologische producten vanwege de dier- en milieuvriendelijkheid. De smaak, en of producten gezonder zijn, maakt voor veel jongeren niet uit.
De provincie Noord-Holland zet zich al jaren in voor de biologische landbouw en is verheugd met de uitkomst van het onderzoek. "Goed om te zien dat steeds meer Noord-Hollanders kiezen voor biologische producten uit de eigen provincie", reageert Jaap Bond, gedeputeerde Landbouw van de provincie Noord-Holland. "Het toenemende gebruik van biologische producten heeft veel positieve effecten voor natuur en landschap. Hierdoor lopen er ieder jaar weer meer koeien 's zomers gegarandeerd buiten en krijgen zij gezond voer dat gentech-vrij is. Daar mogen we in Noord-Holland best trots op zijn."
Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau No Ties.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-07 Jersey stieren verkennen nieuwe hellingstal
- 2023-03-03 Bekertje bodem voor bioscoop-bezoekers
- 2023-03-01 Stressvrij slachten belangrijkste principe voor mobiele dodingsunit
- 2023-02-24 Rapport: ongeveer 12 procent veehouderijen heeft keurmerk
- 2023-02-20 Keuze voor biologisch vlees levert de Voedselbank cheque van 1500 euro op
- 2023-02-16 Volledig Duitse biologische varkensvleesketen met succes gelanceerd
- 2023-02-10 AR wil verder groeien in biologisch en neemt productielocatie over
- 2023-02-01 Nieuwe financieringsronde Beter Boeren
- 2023-01-30 Ketenkennisdialoog 'De smaken van duurzamer varkensvlees': 1 februari
- 2023-01-18 Biologisch tot op het bot: bouillons met een duurzaam verhaal
- 2023-01-17 Henk en Klaas willen je graag iets vertellen
- 2023-01-16 Duitsland: Bioland blij met etiketteringswet voor veehouderij
- 2023-01-13 De Groene Weg formaliseert keten van Nederlands biologisch lamsvlees
- 2023-01-12 Steun de Voedselbank door te kiezen voor biologisch vlees
- 2023-01-12 Het water staat de biologische veehouders in België aan de lippen
- 2023-01-04 "Biologisch boeren is transparant en maatschappelijk gewenst"
- 2022-12-23 Een kijkje in de (voer)keuken van BioBrüder Heimann
- 2022-12-22 Belgische veehouders vragen om crisissteun
- 2022-12-22 "Wij waren altijd al van het extensieve boeren"
- 2022-12-20 Brandt & Levie gaat strijd aan met eenheidsworst