Ruim de helft van de Noord-Hollanders kiest voor biologische ingrediƫnten voor het kerstdiner, blijkt uit onderzoek van de provincie Noord-Holland.
De prijs in de supermarkt blijft voor velen belangrijk, maar mensen hebben ook steeds meer oog voor de milieu- en diervriendelijkheid van producten.
Bijna de helft van de Noord-Hollanders staat deze kerst in de keuken. Vooral vlees wordt door kerstkoks zorgvuldig beoordeeld op de biologische afkomst (90 procent). Ook bij het vak zuivelproducten als kaas, melk en eieren en op de groenten- en fruitafdeling staan mensen vaak stil bij de oorsprong van het product (55-71 procent). Dit geldt minder voor vis- en broodproducten (29-36 procent).
Opvallend is dat ruim twee derde van de jongeren kiest voor biologische producten vanwege de dier- en milieuvriendelijkheid. De smaak, en of producten gezonder zijn, maakt voor veel jongeren niet uit.
De provincie Noord-Holland zet zich al jaren in voor de biologische landbouw en is verheugd met de uitkomst van het onderzoek. "Goed om te zien dat steeds meer Noord-Hollanders kiezen voor biologische producten uit de eigen provincie", reageert Jaap Bond, gedeputeerde Landbouw van de provincie Noord-Holland. "Het toenemende gebruik van biologische producten heeft veel positieve effecten voor natuur en landschap. Hierdoor lopen er ieder jaar weer meer koeien 's zomers gegarandeerd buiten en krijgen zij gezond voer dat gentech-vrij is. Daar mogen we in Noord-Holland best trots op zijn."
Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau No Ties.
Vooral voor vlees is biologische afkomst belangrijk
Noord-Hollanders kiezen massaal voor biologisch kerstdiner
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-18 Nieuw handboek geeft maatregelen voor diergezondheid en milieu in de biologische varkenshouderij
- 2022-05-17 Maatschap Boerrigter Bio wint Agroscoopbokaal Biologisch
- 2022-05-16 Eerste Belgische varkens geleverd aan De Groene Weg
- 2022-05-11 Tweede Kamer stemt tegen motie over vleestaks
- 2022-04-29 Zo worden stierkalfjes grootgebracht
- 2022-04-19 De Groene Weg in de prijzen met commercial
- 2022-03-31 Kiest u voor gefermenteerd voer voor uw varkens?
- 2022-03-23 "We kunnen het schaarse graan beter aan mensen geven dan aan dieren in de bio-industrie"
- 2022-03-18 Bio-varkenshouders koude vriescel van -40 graden in
- 2022-03-18 BioForum wil nood aan microslachthuizen in kaart brengen
- 2022-03-17 Boeren met Jersey koeien, kalfjes en stierkalveren wisselen ervaringen uit
- 2022-03-09 Biologische varkens in het Jeugdjournaal
- 2022-03-08 Eco Fields wordt Farm Fields
- 2022-03-04 Van 900 naar 1300 biologische vleesvarkens met nieuwe stal
- 2022-02-25 Vlaanderen: Welke impact heeft het PAS-akkoord op de biosector?
- 2022-02-23 TAPP Coalitie blij met steun Rabobank voor eerlijke vleesprijs
- 2022-02-07 "Het eerste volledige jaar dat we biologisch zijn"
- 2022-02-03 "Prijs van vlees zou vanwege milieu-impact 20 tot 60% hoger moeten zijn"
- 2022-01-28 "We willen geen vlees weggooien, daar heeft het dier niet voor geleefd"
- 2022-01-21 Oostenrijk: Veel vraag naar biologisch varkensvlees