Nieuw appelras trekt aandacht op Kennisdag voor de Fruitteelt

PPO en LBI presenteerden een deel van het biologisch onderzoeksprogramma op de Kennisdag voor de fruitteelt van 26 november. Deze dag werd georganiseerd door PPO-Fruit, PT en NFO en richt zich op telers van groot- en kleinfruit in Nederland. Er waren 380 bezoekers.

Het nieuwe appelras dat in het PPO-project 'nieuwe biologische fruitrassen' geselecteerd is voor een biologische praktijkpilot trok veel aandacht. Het ras is goed bewaarbaar, schurftresistent en meeldauwtolerant. De frisse iets zoete sappige appel met licht aroma werd door de kenners op de kennisdag ook gewaardeerd om zijn stevigheid. Ook andere aansprekende resultaten op het gebied van biologisch fruitteelt zijn onder de aandacht gebracht van de gangbare telers: biologische grondontsmetting na de teelt van afrikaantjes (PPO), mechanische vruchtdunning bij peer met de Darwin-machine (LBI) en schurftbestrijding met een nieuwe biologische middel dat geen residu op de vruchten achterlaat (PPO).

Contact informatie: Rien van der Maas, Bertus Meijer PPO van Wageningen UR

Bron: BioKennis


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.