Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk gaat ontwikkeling regionale biologische ketens stimuleren

Frankrijk werkt aan de structurering van biologische ketens. Recentelijk hebben bijvoorbeeld negen regionale handelaren en vijf biologische bedrijven in het departement Pas-de-Calais een overeenkomst ondertekend. Het doel is om de oppervlakte van de biologische productie voor 2012 te verdubbelen. Alleen dan hoeft men niet langer biologische producten te 'importeren' om te kunnen voldoen aan de vraag van de lokale consument.Op dit moment heeft het bio-areaal in het departement Pas-de-Calais slechts een aandeel van 0,5 procent. Dit tegenover een landelijk gemiddelde van 2,46 procent. Er wordt in totaal op 4.289 hectare biologisch geteeld. Hiermee blijft de regio duidelijk achter in een markt voor biologische landbouw die gemiddeld per jaar met 19 procent stijgt.

"Het is noodzakelijk om de agrarische structuur te verbeteren, pas dan kunnen we groeien", vertelt Jean-Louis Robillard.