Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Chauffeurs geven belangrijke documenten af'

Groothandels ondervinden weinig hinder van poststaking

Tholen - De poststaking is in volle gang. De postbodes van TNT Post staken omdat de organisatie elfduizend arbeidsplaatsen wil schrappen, het aantal gedwongen ontslagen is al teruggebracht naar 2800, maar dit is nog niet voldoende voor de vakbonden. Diverse bio-groothandels ondervinden nog weinig hinder.

Ine Lieman, werkzaam op de Verkoopafdeling bij Natudis vertelt dat de organisatie de problemen op een creatieve manier oplost. "Wij springen er creatief mee om, zo geven we bijvoorbeeld documenten mee aan de chauffeurs die de goederen leveren. Gelukkig bestellen veel winkels hun producten digitaal."

Ze vertelt verder dat de eigen documenten die Natudis verspreidt ook niet allemaal doorkomen. "Onze documenten komen nog niet allemaal door. We hebben echter nog geen duidelijk beeld van de gevolgen die de staking hiervoor heeft."

Bij De Nieuwe Band vallen de gevolgen vooralsnog reuze mee. "De gevolgen zijn op dit moment nog lastig in te schatten, maar vooralsnog valt het volgens mij mee. Voor de bestellijsten heb ik nog niks gemerkt. Natuurlijk is het voor het verzenden van pakketten wel lastig", reageert Esther Smits bij De Nieuwe Band.

Door de vaste dagen die Udea voor de bestellingen hanteert, merken ze daar weinig van de staking. "Wel zal de post zich bij TNT opstapelen, dus het is even afwachten wat daar nog vandaan komt", aldus Moniek bij Udea.