Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Veel onderzoek naar biologische bescherming

Telers in Californië bewapenen zich tegen plagen

In Californië wordt hard gewerkt aan de opbouw van een biologisch wapenarsenaal waarmee de plagen bestreden kunnen worden. Mark Van Horn, directeur van de leerboerderij van de University of California, gebruikt bijvoorbeeld wilde zonnebloemen om de tomaten en zoete maïs die daar groeit te beschermen. "De zonnebloemen trekken nuttige insecten aan, het is goed voor de biodiversiteit."

Mark maakt overigens met het onderstaande bord ook op ludieke wijze duidelijk dat bestrijdingsmiddelen niet welkom zijn.Hij merkt dat steeds meer bio-boeren werken aan een geïntegreerd plaagbestrijdingssysteem. Rondom dit onderwerp vindt ook steeds meer onderzoek plaats. Hiervoor is steeds meer budget, toen in 2008 de 'farm bill' werd geïntroduceerd was er slechts 3 miljoen dollar beschikbaar, dit is inmiddels gestegen naar 20 miljoen dollar.

Uit één van die onderzoeken bleek bijvoorbeeld dat op biologisch gehouden land veel meer natuurlijke vijanden zijn en dit maakt het eenvoudiger om de plagen onder controle te houden (onderzoek van David Crowder van de Washington State University).