Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Conferentie 'Organic Romania' een groot succes

"Veel nieuwe ideeën en contacten" en "dit evenement moet volgend jaar opnieuw plaatsvinden", dat zijn de belangrijkste conclusies van de deelnemers aan de 'Organic Romania'-conferentie in Sibiu. Dit internationale evenement vond plaats op 22 en 23 november.

Ongeveer 130 telers, verwerkers, handelaren, adviseurs en vertegenwoordigers van organisaties uit zo'n tien verschillende landen kwamen op de conferentie af. De focus lag op de uitbreiding van de binnenlandse bio-markt en de biologische exportcapaciteit van Roemenië."Het aantal deelnemers en exposanten en de kwaliteit en intensiteit van de discussies heeft onze verwachtingen overtroffen", aldus de heer Costin Lianu van het 'Ministry for Economy, Trade and Business Environment. Mr. Bernhard Jansen, voorzitter van EkoConnect, voegt hieraan toe: "Daarnaast was de sfeer geweldig, volgens mij zijn veel nieuwe bedrijven geïnteresseerd geraakt in de bio-markt."

Vooral presentaties over de handel, de ontwikkeling van de Roemeense bio-markt en samenwerkingssystemen kregen veel aandacht. Het evenement is georganiseerd door EkoConnect, partners waren Bio-Romania, EcoRuralis en EcoR Partener.