Na Satino Black een tijd succesvol geleverd te hebben aan uitsluitend de professionele markt, richt producent Van Houtum (in Swalmen) zich nu ook op de consumentenmarkt. Door een exclusieve samenwerking met Natudis is dit unieke toiletpapier nu ook te vinden in de schappen van de natuur(voedings)winkels. Dit duurzame toiletpapier wordt CO2-neutraal geproduceerd en mag de keurmerken FSC recycled, Europees Ecolabel en cradle to cradle mag voeren.


Het enige echte duurzame toiletpapier

Satino Black is gemaakt van 100% gerecycled papier en tijdens het productieproces wordt op geen enkele wijze gebruik gemaakt van schadelijke chemicaliën. Het toiletpapier is ontworpen voor de biologische kringloop, volgens het cradle to cradle principe. Cradle to cradle is het keurmerk van MBDC; het Amerikaanse bureau van de grondleggers Michael Braungart en William McDonough. De centrale gedachte van deze filosofie is dat afval voedsel moet zijn. Alles draait om eco-effectiviteit, waarbij grondstoffen van producten oneindig hergebruikt of afgebroken worden en teruggegeven aan de natuur.

Groen wordt stoer met black

Satino Black is de grootste revolutie in het kleinste kamertje sinds de introductie van toiletpapier op rol. Producent Van Houtum heeft lef en doorzettingsvermogen getoond door zo'n eenvoudig product te vernieuwen. Om dit 'lef' te onderstrepen is ook de communicatie anders dan anders. Met de campagne 'Dare to be Black' wil Van Houtum iedereen helpen om ook zoveel durf te tonen en over te stappen op Satino Black. In tegenstelling tot de vaak gebruikte bloemen en grastapijten, heeft Van Houtum gekozen voor stoere mensen en de kleur zwart om haar groene imago te onderstrepen. Zwart kan namelijk gemaakt worden van natuurlijke grondstoffen en is daarmee één van de meest milieuvriendelijke kleuren. Uiteraard is Satino Black toiletpapier net zo zacht en net zo wit als ander toiletpapier.

It's so easy to go green!

Wereldwijd stellen overheden, bedrijven en consumenten steeds strengere eisen aan producten. Satino Black speelt hierop in en overtreft alle wettelijke eisen, waardoor onnodige uitputting van de natuurlijke voorraden op onze planeet voorkomen wordt. De keus voor Satino Black brengt ons dichter bij onze duurzaamheidsdoelstellingen en maakt de wereld een stuk groener. Zoals de pay-off van Satino Black luidt: It’s so easy to go green.

Kijk hier voor meer informatie.