Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vandaag in Beatrix Theater, Utrecht

Nieuw logo Milieukeur overhandigd tijdens Nationaal Sustainability Congres 2010

Maurits Groen overhandigt tijdens het Nationaal Sustainability Congres 2010 het nieuwe logo 'Milieukeur - een duurzame keuze' aan een aantal keurmerkhouders.

Milieukeur kent een integrale benadering van duurzaamheid. Veel duurzaamheidsthema's zijn onderdeel van de Milieukeur certificatieschema's zoals: grondstoffen, energie en watergebruik, schadelijke stoffen, verpakking en afval, gewasbescherming, meststoffen, dierenwelzijn, natuurbeheer, voedselveiligheid en zorg voor medewerkers. Dit alles is nu gesymboliseerd in het nieuwe logo ‘Milieukeur. Een duurzame keuze'.

Méér dan milieu

In 1992 werd het keurmerk Milieukeur geïntroduceerd en niet toevallig met deze naam. In de laatste decennia van de vorige eeuw was 'milieu' een belangrijke component in de begrippen duurzaam, duurzaamheid en duurzame ontwikkeling.
Door de verbreding van 'milieu' naar 'duurzaam' wordt de duurzaamheidsclaim van Milieukeur nu op een duidelijke en opvallende manier gecommuniceerd met het nieuwe logo. Die duurzame keuze is zowel van toepassing op producenten (duurzamer produceren met Milieukeur) als op consumenten (duurzamer consumeren met Milieukeur).

Milieukeur

De criteria van Milieukeur worden gebruikt om producten, diensten en bedrijfsprocessen te laten certificeren. Onafhankelijke certificatie-instellingen controleren of wordt voldaan aan die criteria. Per productgroep heeft SMK met certificatie-instellingen een licentie gesloten. Deze instellingen zijn geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie en hebben aangetoond dat ze deskundig, betrouwbaar en onpartijdig controleren. Uitvoering van de controles vindt plaats volgens Europese normen voor productcertificatie (EN 45011).

De gouden niveaus van de Barometer Duurzaam Terreinbeheer, de Barometer Duurzame Bloemist en de Barometer Duurzame Slager zijn onderdeel van de totaal 21 Milieukeur certificatieschema's.

Per november 2010 zijn er 515 bedrijven met een Milieukeur(deelnemers)certificaat met een veelvoud aan gecertificeerde producten en diensten.

Voor meer info:

Wim Uljee - communicatieadviseur 070 358 63 00 - wuljee@smk.nl
Maurits Groen: http://www.mgmc.nl

Nationaal Sustainability Congres 2010 vindt plaats op 24 november in het Beatrix Theater te Utrecht. Het persmoment met Maurits Groen is gepland om 11:35 uur.
www.sustainability-congres.nl
Publicatiedatum: