Tweede bijeenkomst gehouden

Lozère bio stimuleert samenwerking en groei in Frans departement

Donderdag 18 november heeft de tweede conferentie over bio-landbouw plaatsgevonden in het Franse Lozère. Dit is een tweejaarlijkse bijeenkomst van de sector, eigenlijk een algemene vergadering. Dit op initiatief van de vereniging Lozère bio, opgericht in 2007.

Het bood telers en anderen uit de sector de kans om te spreken over de evolutie die de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden en om een plan op te stellen voor de toekomst. Ook waren er consumenten aanwezig bij de bespreking van de bio-landbouwkwesties.Denis Pit is voorzitter van Lozère bio: "Voor ons is het belangrijk dat er veel overlegd wordt. Ook doen we het eigenlijk niet slecht. Het doel is om in 2012 zes procent van het landbouwareaal bio te hebben, wij zitten al op 5 procent. Momenteel zijn er 157 bio-producenten in de regio, in 2007 waren dit er 95. Een jaarlijkse stijging van 20 procent dus, die heel bemoedigend is voor ons. Er is natuurlijk altijd ruimte voor groei, dit is tijdens de bijeenkomst uitgebreid aan bod gekomen."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.