Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lever hem na kerstdagen weer in

Biologische adoptiekerstboom duurzaam alternatief

Met pijn in het hart zetten veel mensen begin januari hun kerstboom aan de straat. Sinds zes jaar is hét antwoord op deze kerstboomverspilling: Adopteer een Kerstboom. Het werkt heel simpel: haal een biologisch geteelde kerstboom bij een uitgiftepunt, zorg er goed voor, en lever hem na de kerstdagen weer in voor herplant. De organisatie verwacht dit jaar zo’n 2500 bomen uit te kunnen geven in de provincies Noord-Brabant, Utrecht en Noord-Holland en voor het eerst ook in Groningen.


Je eigen boom

Doordat elke boom een label krijgt, kan men een paar jaar dezelfde boom in huis nemen. Je kunt zo je eigen boom zien groeien. En dat idee slaat aan. De kerstboom wordt herontdekt als levende plant. Je moet hem thuis goed verzorgen, anders overleeft hij het niet. Mocht de kerstboom op een gegeven moment uit zijn jasje groeien, dan kan men natuurlijk altijd een andere uitzoeken. De overlevingskansen zijn gunstig: zo'n 85-90 procent.

Het project krijgt een extra duurzaam tintje doordat de bomen biologisch worden gekweekt. De kwekers van Adopteer-een-Kerstboom maken geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Dit zorgt voor sterke bomen, schoner oppervlaktewater en een rijk bodemleven op de kwekerij. Naast kerstbomen worden er ook andere Eko-boomsoorten en bamboe gekweekt voor particulieren, organisaties en overheden.

Een kerstboom adopteren kan inmiddels al in: Leusden, Amsterdam, Waalre, Groningen, 's Graveland en Abcoude. De prijzen verschillen per uitgiftepunt en zijn afhankelijk van de soort en maat boom. Kerstbomen adopteren kan tussen 6 en 24 december. Begin januari verwachten de kwekers alle bomen weer terug. Details zijn te vinden op www.adopteereenkerstboom.nl.
 


 
Publicatiedatum: