Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Artsen raden onze groenten aan'

Texaanse telers floreren door groeiende sector

Biologische landbouw is uitgegroeid tot de snelst groeiende landbouwsector. Dit merken ook de Texaanse telers nu zelf. Het afgelopen decennium is volgens de 'Organic Farmers Research Foundation' het afgelopen decennium de biologische productie jaarlijks met 20 procent gestegen.

Deze trend veroorzaakt dat steeds meer bedrijven floreren, Family Farms in Sherman is hier geen uitzondering op. Drie jaar geleden verstrekte het bedrijf nog verse goederen aan ongeveer 25 gezinnen, inmiddels teelt Family Farms genoeg bio-gewassen om aan enkele honderden klanten te leveren.Dit komt niet alleen doordat mensen het eten lekker vinden, veel consumenten zijn ook op zoek naar genezing. "Er zijn een aantal artsen in de buurt die hun oncologische patiënten aanraden om hier hun voedsel te komen kopen", vertelt Foster Fogartt die de boerderij runt. "Bio-teelt gaat niet alleen over wat niet op het product gespoten wordt, het gaat ook om wat het met de bodem doet. De bodem creëert gewoon een veel betere omgeving voor de plant."

Uit oogpunt van de consument

Elizabeth Hutchings koopt biologisch. Ze zegt dat de gezondere keuze niet altijd de gemakkelijkste optie is. "Wanneer je na gaat denken over wat er met de voeding gebeurd is, ben je al snel geneigd over te stappen op bio. Alleen is dit qua prijs niet altijd te doen", zegt ze. Toch wegen voor Hutchins de voordelen van natuurlijke voeding op tegen de kosten. "Wanneer je merkt dat je minder bezoekjes aan de dokter hoeft te brengen, is het het geld meer dan waard."