Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Biologische groenten- en fruitteelt op dakterrassen in New York
In New York is een nieuwe generatie van telers die op een opmerkelijke manier groenten en fruit telen. Dit gebeurt in tuinen op daken van huizen of fabrieken. 'The Eagle Street' daktuin is de eerste van zijn soort in Noord-Amerika, die commercieel wordt gebruikt. Hier groeien ongeveer 20 tot 25 agf-producten, zoals aubergines en tomaten. Sinds twee jaar is daktuin voor commercieel gebruik. Het eerste jaar is geƫxperimenteerd om uit te vinden welke planten overleven. Dit jaar richt 'The Eagle Street' zich op de markt.
De 'Brooklyn Grange' in Queens is ook een daktuin. De telers in deze tuin verstrekken hun producten aan bewoners en restaurants in de omgeving. De groenten die bijzonder gewaardeerd worden zijn snijbieten, kolen, radijs en wortelen. Alles wordt duurzaam en biologisch geteeld.