Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische groenten- en fruitteelt op dakterrassen in New York

In New York is een nieuwe generatie van telers die op een opmerkelijke manier groenten en fruit telen. Dit gebeurt in tuinen op daken van huizen of fabrieken. 'The Eagle Street' daktuin is de eerste van zijn soort in Noord-Amerika, die commercieel wordt gebruikt. Hier groeien ongeveer 20 tot 25 agf-producten, zoals aubergines en tomaten. Sinds twee jaar is daktuin voor commercieel gebruik. Het eerste jaar is geƫxperimenteerd om uit te vinden welke planten overleven. Dit jaar richt 'The Eagle Street' zich op de markt.

De 'Brooklyn Grange' in Queens is ook een daktuin. De telers in deze tuin verstrekken hun producten aan bewoners en restaurants in de omgeving. De groenten die bijzonder gewaardeerd worden zijn snijbieten, kolen, radijs en wortelen. Alles wordt duurzaam en biologisch geteeld.

Klik hier voor het filmpje

Bron: Euronews.net 
Publicatiedatum: