Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Provincie Utrecht werkt aan landbouwvisie

De commissie Ruimte, Groen en Water van de Provinciale Staten van Utrecht ging tijdens de vergadering van 8 november in gesprek met deskundigen over de landbouwvisie die Gedeputeerde Staten begin 2011 gaan schrijven. Vijf deskundigen van de Rabobank, het Louis Bolk Instituut, LTO Noord, Platform Biologica en Wageningen Universiteit gaven aan wat voor hen hierbij de belangrijkste speerpunten zijn. Het is de eerste keer dat de commissie zichzelf vooraf laat informeren over nog op te stellen beleid. Op verzoek van gedeputeerde Krol gaan de fracties ook zelf hun belangrijkste punten voor de landbouwvisie aangeven.

Opvallende en belangrijke spreekpunten tijdens de discussie met de deskundigen waren onder andere het gegeven dat in delen van de provincie veel grond vrijkomt doordat boeren stoppen, terwijl in andere delen ruimte te kort is voor agrarische ontwikkelingen. Ook bleek uit de discussie dat Utrecht relatief veel kleinschalige bedrijven in de melkveehouderij heeft. Daarnaast werd gesproken over de relatie tussen stad en platteland. In dit kader werd zelfs een pleidooi gedaan om landbouw in de stad mogelijk te maken.

Publicatiedatum: