Dr. Chensheng Lu:

'Conventioneel groente en fruit kan niet gezonder zijn dan biologisch'

In antwoord op de show 'Is Natural Better?' van de Amerikaanse presentator John Stossel op Fox Business News, roept de Organic Trade Association nogmaals op om ervoor te zorgen dat hun families 'niet langer via voeding bloot worden gesteld aan residuen van gewasbeschermingsmiddelen. "Het kiezen van biologische producten is de enige controleerbare manier om dit te minimaliseren."

"Hoe kunnen we stellen dat conventioneel geteelde producten veiliger en gezonder zijn voor menselijke consumptie dan biologisch geteelde groente en fruit?", vraagt Dr. Chensheng Lu zich publiekelijk af. Uit onderzoek van Dr. Lu blijkt dat residuen van beschermingsmiddelen, die zichtbaar zijn in de urine van kinderen die conventioneel geteelde groente en fruit hebben gegeten, verdwijnen wanneer zij overstappen naar bio-producten.

En ondertussen hebben onderzoekers aangetoond dat blootstelling aan beschermingsmiddelen in verband kunnen worden gebracht met een hoger risico op aangeboren afwijkingen.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.