Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Franse begroting 2011 wordt bepaald

'Bio-landbouwers verdienen steun'

In Frankrijk wordt op dit moment gediscussieerd over de begroting van de bio-landbouw in 2011. De mening van Anny Poursionoff (van de partij 'Europe Écologie - Les Verts') is in ieder geval duidelijk. Zij wil niet dat er gesneden wordt in het budget: "Vierentachtig procent van de Fransen steunt de ontwikkeling van de biologische landbouw. Iedere dag zijn in ieder geval tien mensen bezig met de omschakeling naar bio. Slechts 2,4 procent van de oppervlakte is bestemd voor bio-landbouw, dit terwijl 'le Grenell' toe wil naar 6 procent in 2012 en 20 procent in 2020. Cijfers die nog timide zijn vergeleken met de werkelijke behoeften. Landbouwers die van plan zijn om bio-landbouw te gaan uitoefenen verdienen steun. Daarom vragen wij u om de financiële steun op peil te houden."



"Biologische landbouw draagt bij aan onze gezondheid, de werkgelegenheid en de regionale ontwikkeling. Daarom moeten we de mensen steunen die bio-landbouw willen beoefenen."