Tons mosterd en mayonaises breidt zonne-dak uit

Sinds begin 2001 heeft Tons, de ambachtelijke mosterdfabriek uit Zierikzee, al 52 zonnepanelen op het dak. Deze panelen dekken ruim 25 procent van de eigen energiebehoefte. Ondanks het feit dat al een aantal keer een subsidie-aanvraag afgewezen is, gaat Ton nu toch zijn zonnedak uitbreiden.

De capaciteit wordt na de uitbreiding ruim 34.000 kilowatt uur. Dit is goed voor ruim 1,2 keer het huidige jaarlijks gebruik. De capaciteit is groter dan het eigen verbruik, omdat buiten de bedrijfsuren en in de weekeinden een deel terug wordt geleverd aan het net. Deze week wordt begonnen met het plaatsen van de zonnepanelen.

Tons produceert sinds 1980 bio-mosterd onder het merk De Rit, sinds vorig jaar produceert Tons tevens bio-mayonaise. Overigens levert Tons Mosterd inmiddels ook mosterd en mayonaise onder het eigen merk uit via Udea.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.