Een maand lang kan de consument restaurants op een eenvoudige manier laten weten het belangrijk te vinden biologisch te eten, ook buiten de deur. De consument vindt in het blad Smaakmakend een actiekaartje om aan de restaurateur te geven. Smaakmakend is gratis bij de Natuurvoedingswinkel op te halen.
Wie een foto of filmpje maakt van het overhandigen van het kaartje aan een restaurant kan een leuke prijs winnen. De meest originele inzending mag een dag mee op inspectie met Skal Biocontrole. Zo kan de winnaar met eigen ogen zien hoe Skal er voor zorgt dat biologisch ook echt biologisch is. De winnaar kan ook voor een biologisch pakket kiezen.
Voorkant actiekaartje
EKO-keurmerk Horeca
Steeds meer restaurants promoten zichzelf met biologische producten. Tot nu toe was het op goed vertrouwen dat deze producten ook écht biologisch zijn. Daarom heeft Skal Biocontrole het EKO-keurmerk Horeca geïntroduceerd: door middel van scherp toezicht kan de klant er nu van verzekerd zijn dat een restaurant grotendeels biologische ingrediënten gebruikt.
Achterkant van het actiekaartje
3 verschillende certificaten mogelijk
Een restaurant kan zich voor drie minimum-percentages laten certificeren: 40%, 60% of 80% van de aankoopwaarde moet biologisch zijn. 100% is in de praktijk niet haalbaar omdat niet alle ingekochte producten wettelijk gezien biologisch zijn, zoals de kruiden uit het kruidentuintje achter het restaurant of de mooie streekproducten van die boer om de hoek.
Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.