Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
16 december 2010 in Sint Maarten

Noord-Holland organiseert gebiedsbijeenkomst kansen bio-landbouw

De provincie Noord-Holland en de Agriboard organiseren met medewerking van Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (Wageningen UR) een gebiedsbijeenkomst.

Opzet van de bijeenkomst:

De provincie Noord-Holland geeft invulling aan haar beleid over de stimulering van biologische landbouw in het project BioValley. BioValley heeft als doel het verder uitbouwen van een sterke biologische keten in Noord-Holland Noord, evenals de ontwikkeling van de regio Harenkarspel tot de biologische tuin van Nederland. Een manier om dit doel te bereiken is (regionale) clustering van biologische bedrijven. Clustering bevordert de samenwerking tussen bedrijven, zowel tussen primaire bedrijven als tussen de verwerkende bedrijven.

Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (Wageningen UR) heeft binnen het project 'kansen voor regionale clustering van biologische landbouw' de provincie Noord-Holland gevonden als samenwerkingspartner. Het doel van dit project is om meer zicht te krijgen op kansen en belemmeringen voor clustering als optie voor de positieve impuls van biologische landbouw.

De gebiedsbijeenkomst 'clustering als kans voor de biologische landbouw Harenkarspel' wil de genodigde partijen uitdrukkelijk vragen om mee te denken en mee te bepalen wat de (on)mogelijkheden zijn voor de regio Noord-Holland Noord. Ofwel: er wordt een actieve rol verwacht van alle betrokken partijen.

Datum, tijd en plaats: donderdag 16 december 2010 van 10.00 uur - 15.00 uur bij De Lepelaar te Sint Maarten.

Geïnteresseerden kunnen zich per e-mail aanmelden.Publicatiedatum: