Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Georganiseerd door Studiekring Biologische Landbouw

Aanstaande woensdag bijeenkomst over resistente organismen

De Studiekring Biologische Landbouw organiseert in samenwerking met Studium Generale Wageningen en Stichting Boerengroep een bijeenkomst over resistente organismen in het milieu op woensdag 17 november 2010 om 20.00 uur in Wageningen in het Forum, Droevendaalsesteg 2, 6708 PB Wageningen, zaal C214. Vanaf 19.30uur ontvangst. Toegang: gratis.

Antibioticaresistentie is veel in de publiciteit geweest. Welke aspecten zijn er nog meer aan dit vraagstuk verbonden? Met twee inleidingen en een gesprek met het publiek verkennen we dit vraagstuk.

Dr. W.J.G. (Willem) Melchers van Universitair Medisch Centrum St. Radboud te Nijmegen gaat in op 'Resistentie in een ziekteverwekkende schimmel als gevolg van fungicidegebruik in de landbouw?'

Microbische infecties zijn wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak. De ontwikkeling van geavanceerde diagnoses is belangrijk voor preventie, diagnose en therapie. Veel aandacht is gericht op infecties veroorzaakt door de ziekteverwekker (schimmel) Aspergillus. Waargenomen is een snelle toename van resistentie tegen anti-schimmelverbindingen. Onderzoek is gericht op het mechanisme achter deze schimmelresistentie.

Dr. H. (Hetty) Blaak, onderzoeker Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), te Bilthoven gaat in op 'Antibioticaresistente bacteriën in het milieu'.

In het milieu komen antibioticaresistente bacteriën voor die afkomstig zijn van met antibiotica behandelde mensen en dieren. Deze bacteriën komen vooral vanuit zorginstellingen en intensieve veehouderijen in oppervlaktewater en bodem door afvalwaterlozingen en afspoeling van mest.

Publicatiedatum: