Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Milieucentrum De Kleine Aarde gaat sluiten

Milieucentrum De Kleine Aarde in Boxtel houdt op te bestaan. Per 1 januari stopt het centrum met de activiteiten omdat er niet genoeg geld is. Daarmee komt er na 38 jaar een eind aan een uniek initiatief waarbij duurzaamheid centraal staat.

De problemen begonnen toen de Postcodeloterij begin dit jaar besloot de subsidie aan het milieu-educatiecentrum stop te zetten. Hierdoor kan De Kleine Aarde de 30.000 euro die maandelijks nodig zijn om het initiatief overeind te houden, niet langer ophoesten.

Milieuvriendelijke alternatieven

De Kleine Aarde vertolkte een voortrekkersrol in het presenteren van alternatieven voor een duurzame samenleving. Het idee ontstond 38 jaar geleden op initiatief van Sietz Leeflang.

In 1972 werd in Boxtel de proeftuin De Kleine Aarde ingericht, waar volop werd geƫxperimenteerd met biologische landbouw, anders bouwen en wind- en zonne-energie. De medewerkers knutselden aan windmolens, trapfietsen en zelfbouwdynamo's.

Het bezoekerscentrum in Boxtel wordt overgedragen aan de gemeente, die eigenaar is van de grond waarop de gebouwen staan. Twee initiatieven, waaronder de Waardekaart, gaan zelfstandig verder.

Bron: Omroep Brabant
Publicatiedatum: